ФОТО ГАЛЕРИЈА

ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ УПРАВНИКЕ У ПКС

Данас је у Регионалној Привредној Комори у Краљеву одржано завршно предавање за прву групу полазника обуке за професионалне управнике. Кандидатима остаје још полагање испита, а самим тим и лиценцирање, како би могли да обављају посао професионалног управника. Два полазника из Јавног предузећа „Градско стамбено“, Краљево: Наташа Тодоровић и Чедомир Вукајловић, успешно су завршили обуку. Уручивање сертификата о завршеној обуци одржано је након данашњег предавања од стране Генералног секретара Регионалне Привредне коморе Краљево – Гдина Звонка Туфегџића.

ПРИЈЕМ ЗГРАДЕ У ЦАРА ДУШАНА БР.84 НА ОДРЖАВАЊЕ

Након уласка у наш систем улаза у Цара Душана број 86, њихове комшије из Цара Душана број 84 су такође приступиле нашем систему одржавања. Примопредаја је завршена потписивањем Уговора за текуће одржавање између Јавног предузећа „Градско стамбено“, Краљево и Стамбене заједнице.

ПРИЈЕМ ЗГРАДЕ У ЗЕЛЕНОЈ ГОРИ БР.8 НА ОДРЖАВАЊЕ

Након комплетног захтева поднетог за закључивање уговора о текућем одржавању, стручна екипа техничких лица Јавног предузећа „Градско стамбено“, Краљево је изашла на терен. Још један уговор који је закључен по ступању на снагу новог Закона о становању и одржавању зграда је и са Стамбеном заједницом у Улици Зелена гора број 8.

ПРИЈЕМ ЗГРАДЕ У МОШЕ ПИЈАДЕ БР.25 НА ОДРЖАВАЊЕ

Нови објекат у нашем систему одржавања. Управник стамбене заеднице у Моше Пијаде бр. 25 указао нам је поверење.

ПРВИ ДАН ОБУКЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ УПРАВНИКЕ

Данас је почела обука за професионалне управнике зграда и трајаће до 13.07.2017. године. Полазници са територија града Краљева и Чачка су имали прилику да се упознају са изазовима и предностима нове професије. Предавачи су стручњаци из различитих области: Драгана Бикић, Милица Остраћанин, Наташа Костић, Жељко Косовац, Александар Аврамовић, Саша Маринковић, Владимир Мандић, др Миљан Марашевић, Горан Бошковић и Марија Швигир. Теме које су полазници прошли првог дана су: правни оквир у вези са коришћењем, управљањем и одржавањем зграда, административни и финансијски аспекти управљања зградом, карактеристике зграде, одржавање и безбедносне процедуре, као и комуникације. Професионални управници ће након добијених лиценци моћи да организују управљање у оквиру привредних друштава или предузетничких радњи, које у оквиру свог пословања региструју ову делатност.

ПРИЈЕМ ЗГРАДЕ У ДОСИТЕЈЕВОЈ БР. 174 НА ОДРЖАВАЊЕ

Нови објекат у нашем систему одржавања. Управник стамбене заједнице из Доситејеве бр. 174 – Александар Митић нам је указао поверење.

ПРИЈЕМ ЗГРАДЕ У РАДУЛОВИЋЕВОЈ НА ОДРЖАВАЊЕ

Јавно предузеће “Градско стамбено”, Краљево и даље активно врши пријем зграда у систем одржавања овог Предузећа. Стручна комисија, на терену, прегледа зграду у пратњи Управника стамбене заједнице Радуловићеве бр.3 Мирјана Боровићанина. Поред трочлане комисије на терену су и шеф службе одржавања и директорка јавног предузећа “Градско стамбено”. Комисијским пријемом зграде и потписивањем уговора о текућем одржавању, зграда постаје део система одржавања овог Предузећа, а све бриге и проблеме везане за зграду преузимају стручни тимови овог Предузећа.

МАНИФЕСТАЦИЈА "НЕДЕЉА ЕНЕРГИЈЕ" У БЕОГРАДУ

Прва „НЕДЕЉА ЕНЕРГИЈЕ“, по први пут у Србији се реализовала од 29. маја до 2. јуна 2017. године у Београду у организацији Централно европског форума за развој – ЦЕДЕФ, Секретаријата за енергетику Града Београда и под покровитељством Града Београда и Министарства рударства и енергетике Републике Србије. На конференцији одржаној у “Сава Центру” 31.05.2017. године присуствовале су Драгана Бикић, директор Јавног предузећа “Градско стамбено”, Краљево и Љиљана Јовановић, директор Јавног предузећа за стамбене услуге “Стан” Шабац, као представнице локалних самоуправа. Тема конференције за градове и општине Србије су биле: “Београд, шампион енергетске ефикасности”, “Нове технологије и одрживи градови” и “ЈПП и ЕСЦО уговори”. На предавању еминентних стручњака из области одрживог развоја, били су представљени примери добре праксе из земље и света, изазови енергетске ефикасности, потрошње енергије, обновљиви извори енергије и заштита животне средине као и представљање нових решења и технологија. Манифестација “НЕДЕЉА ЕНЕРГИЈЕ” је у току 5 дана на отвореном и затвореном простору окупила представнике релевантних државних институција, универзитета и научних институција, компанија и произвођача напредних технологија, локалних самоуправа, цивилног сектора, као и представнике школа и медија. У оквиру овог догађаја одржани су бројни јавни скупови, конференције и радионице, које имају за циљ да укључе и окупе све генерације.

ДЕБАТА: ПИТАЈ МЕ БИЛО ШТА О ЕУ

Европски покрет у Србији и Европски покрет у Србији – Краљево, организовали су 24.05.2017. године у Краљеву прву у низу дебата „Питај ме било шта о ЕУ“, у оквиру пројекта „Европа за мене“, који финансира Европска унија. Гошћа дебате је била шефица Преговарачког тима за преговоре о приступању Србије ЕУ Тања Мишчевић. Дебата је организована као дискусија која за циљ има да јавности приближи процес европских интеграција. Догађају су присуствовали Градоначелник града Краљева Др Предраг Терзић, директори Јавног предузећа „Градско стамбено“, Краљево и Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта из Краљева, представници локалне самоуправе, републичких органа, организација цивилног друштва, и други заинтересовани грађани.

ПРЕДАВАЊЕ "СИГУРНОСТ ВАШЕГ ДОМА ЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ"

У Краљеву је 24.05.2017. године, у организацији Јавног предузећа “Градско стамбено”, Краљево, одржано предавање на тему текућег и инвестиционог одржавања стамбених и стамбено пословних зграда. Уводну реч је дала директорка Предузећа Драгана Бикић, са освртом на садашње стање стамбеног фонда у Краљеву, скренувши пажњу на важност ове теме и хитност у решавању њених проблема. Гости предавачи су били Зоран Живковић из Београда, аутор пројекта “Кровови Београда”, који је представио пословање у Јавном предузећу “Градско стамбено”, Београд и Љиљана Јовановић, директорка Предузећа ЈСП “СТАН”, Шабац, која је пренела своја искуства из пројеката који су реализовани у оквиру тог Предузећа. Међу присутнима су били Градоначелник града Краљева Др Предраг Терзић, директори јавних предузећа из Краљева, Чачка и других градова, начелници одељења Градске управе града Краљева, представници Привредне Коморе, Инжењерске Коморе и Управници стамбених заједница.

ОДЕЋА ЗА ДЕЦУ У СОС ДЕЧЈЕМ СЕЛУ

У сусрет Новогодишњим и Божићним празницима Јавно предузеће “Градско стамбено”, Краљево је обрадовало децу без родитељског старања у СОС Дечјем селу Краљево поклонима у одећи. Овом донацијом је започета сарадња СОС Дечјег села и Предузећа, а убудуће ће бити настављена низом других акција и помоћи према СОС Дечјем селу.

ОЧУВАТИ ПРИРОДУ И БИТИ ЕНЕРГЕТСКИ ОДГОВОРАН

Округли сто у Регионалној привредној комори Краљево је одржан под називом: „Климатске промене, обновљиви извори енергије, енергетска ефикасност и локални развој“, а у оквиру Пројекта „Чувај природу – буди енергетски одговоран“. На округлом столу су учествовали и представници Предузећа, са циљем да се упознају са активностима на изради Стратегије и Акционог плана климатских проомена у Србији.

КОНКУРС ЗА НОВИ ЛОГО ПРЕДУЗЕЋА У СРЕДЊОЈ УМЕТНИЧКОЈ ШКОЛИ

Средња уметничка школа у Краљеву је путем ученичког конкурса израдила идејно решење заштитног знака – логоа за Јавно предузеће “Градско стамбено”, Краљево. Јубилеј Јавног предузећа је обележен 01.11.2016. године. Менаџмент је ове године желео се да на нов и другачији начин представи јавности. Идеја је била да се искористе потенцијали младих људи из Средње уметничке школе и на тај начин обједине њихово афирмисање и потребе Предузећа да уведе модернизацију и промену визуелног идентитета. Након тога је потписан споразум о сарадњи, који има за циљ да допринесе ближој вези између Предузећа и Средње уметничке школе.

ПРОЈЕКАТ СТАМБЕНЕ ОБНОВЕ ПОСЛЕ ЗЕМЉОТРЕСА

06.11.2015
Прелиминарни споразум о реализацији пројекта Стамбене обнове после земљотреса.

ПРОЈЕКАТ УРБАНЕ РЕГЕНЕРАЦИЈЕ ДЕЛА ДОСИТЕЈЕВЕ

Овим пројектом, планира се рушење постојећих зграда, и изградња 4 нове (Су+Пр+6) са 363 стана за пресељење, са укупном корисном површином станова од 16.209,40м2, на јужном делу локације (око 1,8 hа). Етажни власници добијају нове станове, док ће Град Краљево бити у могућности да користи остатак локације за будућу изградњу социјалних станова и за друге намене, као што су комерцијални или рекреативни простор, на северном делу локације (око 1.3 hа).

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ НА ТЕМУ: СТАНОВАЊЕ РОМСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

У Краљеву је у четвртак, 15. септембра 2016. године, одржан састанак радне групе са темом: Утврђивање стања и проблеми у области становања Рома. Циљ састанка, коме су присуствовали сви релевантни учесници из ове области, међу којима и директор Јавног предузећа „Градско стамбено“, Краљево, је израда Акционог плана који се тиче ромске популације. Планом би се између осталог, на основу утврђеног стања, актуелних проблема и реалних потреба, предвидео модел који би унапредио услове за становање и живот ромског становништва у Краљеву.

ДОДЕЛА КЉУЧЕВА ЗА СТАНОВЕ У УЛИЦИ ЗЕКЕ НИКОЛАЈЕВИЋА

Објекат за социјално становање у Улици Зеке Николајевића 2Б изграђен је у оквиру „Пројекта обезбеђења стамбених решења за становништво са ниским и средњим примањима, финансирањем изградње станова за социјално становање и подршке развоју главних инструмената система социјалног становања у Србији“ средствима Града Краљева и Републике Србије. Објекат располаже са седам стамбених јединица, а комплетну инвестицију водило је Јавно предузеће „Градско стамбено“ Краљево, коме је објекат дат на даље управљање.

ЗГРАДА У ЗЕКЕ НИКОЛАЈЕВИЋА 2Б

Изглед станова за социјално становање у улици Зеке Николајевића 2Б

БЕРАНОВАЦ

Изглед станова за социјално становање на Берановцу

БОРАЧКО НАСЕЉЕ

Изглед станова за социјално становање у Борачком насељу

ПРЕЛИМИНАРНИ СПОРРАЗУМ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА УРБАНЕ РЕГЕНЕРАЦИЈЕ

Прелиминарни Споразум о реализацији пројекта Стамбене обнове после земљотреса потписан је 06.11.2015. године у Народном музеју у Краљеву. Споразум су потписали потпредседница Владе Србије проф.др Зорана Михајловић, градоначелник Града Краљева Г-дин Томислав Илић и директор Републичке агенције за становање г-ђа Маја Лакићевић. Након потписивања споразума, потпредседница Владе је отворила изложбу радова архитектонско – урбанистичких решења. Вредност целокупне инвестиције износи 13 милиона евра.