ОЧУВАТИ ПРИРОДУ И БИТИ ЕНЕРГЕТСКИ ОДГОВОРАН

Крљево – Округли сто у регионалној привредној комори Краљево.

Представници Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево учествовали су на округлом столу под називом „Климатске промене, обновљиви извори енергије, енергетска ефикасност и локални развој“, који је у оквиру пројекта „Чувај природу – буди енергетски одговоран“, одржан у просторијама Регионалне привредне коморе Краљево.

На скупу је било речи о досадашњим активностима на изради Стратегије и Акционог плана климатских промена у Србији, а Драгана Радуловић, саветница у Министарству пољопривреде и заштите животне средине“, упознала је учеснике о томе шта нас очекује и какве су нам обавезе како на локалном, тако и на републичком нивоу када је у питању израда тако важних докумената. Наглашено је да ће у предстојећем периоду од изузетног значаја бити активна улога локалних самоуправа, научних институција, јавних предузећа и установа, као и организација цивилног друштва.

Такође, истакнуто је да је у Краљеву до сада покренуто доста ствари везаних за побољшање енергетске ефикасности јавних објеката, пре свега школа, али да је сем тог почетног корака, мало тога реализовано до сада.

avatar
500
  Subscribe  
Обавести ме за