8. МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА У НОВОМ САДУ

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ГРАДСКО СТАМБЕНО КРАЉЕВО“ НА САЈМУ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА У НОВОМ САДУ

У организацији Новосадског сајма, Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, града Новог Сада, града Зрењанина и RES foundation,  у Новом Саду 27-28. фебруара 2019. године одржани су 8. Међународни дани енергетике и инвестиција.

У два дана колико је трајао програм посетиоци су могли кроз 13 панела са темама: Енергетска ефикасност (ЕЕ) у стамбеним зградама , ЕЕ у јавним зградама, биомаса у енергетске сврхе, изазови у енергетском сектору у индустрији, добре праксе из Србије на примерима градских топлана, механизами финансирања пројеката из међународних „зелених“ фондова и сл. да уживају у излагањима преко 50 учесника и излагача.

 

На Панелу 10: Добра енергија за становање- ЕЕ у стамбеним зградама Драгана Бикић, директорка Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево са темом „Како искористити бесповратна средства за суфинансирање инвестиционих пријеката“ представила је градску Одлуку о суфинанирању инвестиционих пројеката у зградама кроз проблеме у зградарству, затечено стање, захтеве и потребе грађана, вољу града Краљева за заједничко решавање проблема, а све са циљем да станујемо у безбеднијем и комфорнијем окружењу.

На овом панелу су представљени и други пројекти са темом ЕЕ у зградарству, могућности , препреке и изазови, унапређење енергетске ефикасности зграда и параметри унутрашњег комфора, пројектовање енергетски ефикасних зграда уз помоћ модерних софтверски алата и др.