ДАНИЛО ЈОВАНОВИЋ ДОБИО ЕЛЕКТРИЧНУ ПЛАТФОРМУ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ СТАНА

Као друштвено одговорно предузеће Градско стамбено „Градско стамбено“ помогло да Данило добије излаз у свет.

“Растеретио сам целу породицу, оца, мајку и брата, који су годинама морали да ме носе горе”, прича Данило.
Данило Јованов, познат у Краљеву и као Дача, некада један од најталентованијих кошаркаша, после удеса постао је квадриплегичар и везан је за инвалидска колица већ 19 година. Велика жеља му је била да може сам да изађе из стана и спусти се са другог спрата, али су га степенице спречавале у томе пошто зграда нема лифт. Сада то може да уради, јер се велики број његових суграђана, али и људи из других градова, укључио у хуманитарну акцију како би на степеништу у његовој згради била постављена електрична платформа за инвалидска колица.

Данило каже да је „добио нове ноге, али и нови живот“.
”Први пут сам се сам спустио са другог спрата до приземља зграде. Тешко је наћи речи и описати како се сада осећам. Ово је један од најсрећнијих дана у мом животу, рекао је храбри Данило. Иако суочен са тешком повредом, никада се није предавао.
”Борим се са повредом, једном од најтежих, и верујем да ћу се још снажније борити. Сваки тренутак је кредит од Бога. Живите живот и волите га. Растеретио сам целу породицу, оца, мајку и брата, који су морали да ме носе горе-доле”, додаје Дача.
Акција за помоћ Данилу Јованову трајала је годину дана и прикупљено је 20.000 евра, колико платформа кошта. Један од иницијатора акције Александар Даишевић, спортски новинар из Краљева који је Данила пратио и у периоду када је као највећи кошаркашки таленат из Краљева требало да оде на колеџ у Америци, рекао је да је овакав подухват био поприлично скуп и тежак, али да се сада осмех свима вратио. Акцији су се прикључили бројни Краљевчани, спортисти из целе земље, играли су за њега и кошаркаши Партизана и Меге, Ненад Крстић поклонио је дрес са последње утакмице коју је одиграо као капитен кошаркашке репрезентације Србије, одбојкаш Вељко Петковић донирао је дрес у коме је на Олимпијади у Сиднеју освојио злато.

Као друштвено одговорно предузеће  Јавно предузеће „Градско стамбено“ помогло да Данило добије излаз у свет.