ДЕЧИЈИ ЛИКОВНИ КОНКУРС "СТАРА ЗГРАДА – НОВА ФАСАДА"

У сусрет годишњици Јавног предузећа „Градско стамбено“ јубилеј ће  обележи изложба најбољих Дечијег ликовног конкурса „СТАРА ЗГРАДА – НОВА ФАСАДА“.

У сусрет предстојећем јубилеју годишњици Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево наше Предузеће је решено да овај јубилеј обележи изложбом најбољих радова и награђивањем аутора најбољих радова Дечијег ликовног конкурса „СТАРА ЗГРАДА – НОВА ФАСАДА“.

Наша идеја је да подстакнемо децу да сагледају окружење у коме живе и да нам кроз своје радове дочарају слику града и фасада коју виде или коју би желели да виде у свом окружењу. На овај начин бисмо препустили нашим најмлађим суграђанима да својим идејама и радовима „отворе сезону“ уређивања фасада нашег града и да помогну у мисији овог Предузећа – да пробудумо свест наших суграђана да су фасаде њихове и да о њима морају да брину и у ширењу визије овог Предузећа – да сви заједно можемо град да учинимо много лепшим.

Циљна група су нам ученици свих разреда основних школа са територије града Краљева, а за своје радове могу да користе све формате и технике које иначе користе на часовима ликовног васпитања. Конкурс траје од 02. – 23. октобра. 2017. године.

Радове ће бирати и оцењивати жири у саставу представника Уметничке школе из Краљева и Градског стамбеног Краљево. Радови ће се награђивати у категорији нижих разреда основних школа (1.-4. разреда) и виших разреда основних школа (5.-8.разреда). У обе категорије ће бити награђена по три најбоље рангирана рада.

GSKV-LOGO-2016

Свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у првој недељи новембра о чему ће аутори награђених радова бити директно и благовремено обавештени.