ДОТРАЈАЛИ КРОВОВИ НА ВЕЋИНИ СТАМБЕНИХ ЗГРАДА У КРАЉЕВУ (ВИДЕО)

У Краљеву је већини равних кровова стамбених зграда истекао рок трајања. Чак 80 одсто њих прокишњава, отпада малтер са плафона и зидова. Киша и снег, неслога комшија и беспарица, оставили су мемљиве трагове и на фасадама.

Чим се наоблачи, станари зграде у улици Браће Вилотијевић испод крова поставе лаворе и „хватају“ кишницу. Породица Мирковиц из Ламеле куле 4 је у сталном страху да не дође до кратког споја и пожара, јер вода после сваке кише продире и у електричне водове.

„Телефон немамо четири месеца. Вода се слива, а оне доле баш брига како је мени горе“.

Уместо крова, на суседној згради је само равна бетонска плоча ‘начета’ још у земљотресу 2010. године.
Кровови зграда су постали и извор заразе. Претворени су у депоније стаклене вуне, птичјег измета и угинулих голубова.

Драгана Бикић, директорка Јавног предузећа “Градско стамбено” каже да станари не схватају да су фасаде и кровови „потрошна“ роба и да је већини одавно истекао рок трајања.

У Градском стамбеном планирају на зградама које се налазе у њиховом систему одржавања, хитне интервенције .Станари помоћ очекује и од локалне самоуправе, па било то и кредитирање.

Видео прилго РТСа може видети овде

Припремили: Вера Аксентијевић и Зоран Сарић извор ртс http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/srbija-danas/2882201/dotrajali-krovovi-na-vecini-stambenih-zgrada-u-kraljevu-.html