ИЗЛОЖБОМ И ДОДЕЛОМ НАГРАДА УЧЕНИЦИМА, ОБЕЛЕЖЕН 58 РОЂЕНДАН ПРЕДУЗЕЋА.

“Градско стамбено” Краљево, доделило награде учесницима конкурса “Стара зграда – нова фасада”, који смо организовали поводом годишњице предузећа. Прву награду освојила Мина Босић из Рибнице.

У жељи да више обратимо пажњу на град у којем живимо и фасаде које од нас очекују да их уредимо, да би наш град био сређенији и још лепши, Јавно предузеће “Градско стамбено” Краљево је за годишњицу предузећа организовало ликовни конкурс “Стара зграда – нова фасада”, на којем су учествовали ученици основних школа из нашег града.

Директорка Јавног предузећа „Градско стамбено“ Драгана Бикић је истакла, да је идеја била да се још један јубилеј предузећа, односно, педесет осми рођендан прослави ликовним конкурсом. Темом „Стара зграда – нова фасада“ желели смо да уз помоћ наших најмлађих суграђана, на неки начин, отворимо сезону уређивања фасада у нашем граду и надам се да ћемо данас сви заједно схватити да град може бити далеко лепши и сређенији него што је сада”, поручила је директорка Драгана Бикић.

GSKV Likovni konkurs Dragana Bikić На конкурсу су учествовале основне школе из Краљева, а пристигло је неколико стотина радова ученика од I до VIII разреда из шест градских и приградских школа. Иако је првобитно било предвиђено шест награда, због великог броја квалитетних радова, жири је одлучио да додели и пет похвала и захвалнице школама чији су ученици учествовали у конкурсу.

Радове су прегледали, и одлучили ко је за нијансу био бољи, трочлани жири у саставу: Јасмина Васић, графички дизајнер и Александар Златојевић, сликар, професори Средње уметничке школе из Краљева и Нада Коцић, дипломирани инжењер архитектуре, запослена у Јавном предузећу “Градско стамено” Краљево.

Додели награда, које је уприличено на дечијем одељењу Народне библиотеке “СТЕФАН ПРВОВЕНЧАНИ”, присуствовали су и Миљојко Луковић, начелник школске управе Рашког управног округа и Марица Михајловић, заменица градоначелника Краљева,  која је похвалила “Градско стамбено” за спроведени конкурс и идеју: “ Оно што је добро је да ми у почетним фазама, укључимо наше најмлађе, да видимо како они размишљају и како би то они средили фасаде, па да негде са тим улазним подацима приступимо протоколарним процесима и донесемо одлуке на нивоу града. Добро је да деца препознају да те фасаде треба да буду уређене, можда и исцртане. Можда и деци треба дати могућност да их осликају и улепшају наш град. Свакако, ово је дивна изложба и пример добре праксе и треба наставити са оваквим конкурсима”, истакла је Михајловићева.

gskv likovni konkurs 8

По оцени жирија прву награду –  најбољи рад, нацртала је Мина Босић, ученица VIII3 разреда ОШ “Вук Караџић из Рибнице,  а у категорији од првог до четвртог разреда Андреј Танески, ученик I разреда ОШ “Живан Маричић” из Жиче. 

ДИПЛОМЕ ЗА ДЕЦУ у категорији  од V – VIII РАЗРЕДА
1. награда: Мина Босић, VIII3 ОШ „Вук Караџић” Рибница

2. награда: Андреа Лешевић, VII3 ОШ „Светозар Марковић”

3. награда: Давид Базић, VIII3  ОШ „Вук Караџић” Рибница

GSKV Likovni konkurs 2

ДИПЛОМЕ ЗА ДЕЦУ  у категорији  од I – IV РАЗРЕДА
1. награда: Андреј Танески, I2 ОШ „Живан Маричић”, Жича
2. награда: Матеј Радовић, III3 ОШ „Свети Сава” Рибница
3. награда: Андријана Бабић, II1 ОШ „Живан Маричић”, Жича

GSKV Likovni konkurs 3

Због великог броја квалитетних радовна жири је похвалио још петоро учесника конкурса.

ПОХВАЛЕ ЗА ДЕЦУ    у категорији од     I – IV РАЗРЕДА
1. Милица Паскаш, II3 ОШ „Живан Маричић”, Жича
2. Павле Минић, III3 ОШ „Светозар Марковић”

GSKV Likovni konkurs 4 

ПОХВАЛЕ ЗА ДЕЦУ  у категорији од V – VIII РАЗРЕДА
1. Ања Павловић, VIII3 ОШ „IV краљевачки батаљон”
2. Бранислав Јовановић, VIII4 ОШ „IV краљевачки батаљон”
3. Соња Симовић, VIII3 ОШ „Димитрије Туцовић”

  GSKV Likovni konkurs 5

Организатор конкурса Јавно предузеће “Градско стамбено” Краљево доделило је захвалнице основним школама које су учествовале на конкурсу: „Живан Маричић”, Жича , „IV краљевачки батаљон”, „Светозар Марковић”,  „Вук Караџић”, „Свети Сава” и „Димитрије Туцовић”.

  GSKV Likovni konkurs 6

У музичком делу програма наступио је Вељко Милојевић, ученик IV разреда Средње музичке школе који је прошлог викенда у Француској освојио трофеј, прво место, на престижном међународном музичком такмичењу. Вељко је и прошле године освојио прво место на такмичењу харминикаша у Кини.