О УСЛУГАМА “ГРАДСКОГ СТАМБЕНОГ” РТВ МЕЛОС

Први позитивни резултати код стамбених заједница које су ушле у систем текућег одржавања “Градског стамбеног” су већ видљиви.

По новом Закону о становању који је пре пар месеци ступио на снагу свака стамбена зграда би требало да има свог управника, а уколико станари не могу да се договоре Јавно предузеће “Градско стамбено” Краљево нуди ову професионалну услугу.

Први позитивни резултати код стамбених заједница које су ушле у систем текућег одржавања “Градског стамбеног” су већ видљиви.

“Најсвежији пример је зграда у насељу Моше Пијаде број  30, где смо већ након два месеца од склапања уговора имали интервенције и унутрар и ван објекта и санирали неке проблеме који су ту пар година уназад”, рекла је за РТВ Мелос Драгана Бикић, директорка Јавног предузећа “Градско стамбено” Краљево.

У току је реконструкција, санација и поправка лифтова, након годишњег прегледа лифтова, који су у систему одржавања “градског стамбеног”.

“Оно што је моја брига, са ове позиције, је ко одржава и поправља све остале лифтове у граду јер, према некој нашој незваничној евиденицији, око 150 лифтова је у граду, а девет лифтова одржава наше предузеће, и то у складу са Законом и правилницима о безбедности лифтова, дужни смо да их поштујемо, као и фирме које ми ангажујемо које се тиме баве, али моја велика брига је питање за све грађане да ли знају ко одржава њихове лифтове и да ли су њиови лифтови прошли годишњу контролу и да ли су безбедни за коришћење”, додаје директорка “Градског стамбеног” Краљево.

Ступањем на снагу новог Закона наша чувена изрека да комшији цркне крава, могла би скупо да кошта и једног и другог комшију, уколико се не договоре око управника. Не буду ли комшије успеле да се договоре око обичног управника, али ни око професионалног, на њихвој неслози профитираће држава односно локалне самоуправе које ће у те зграде слати принудне управнике. За непоштовање овог Закона предвиђене су драконске казне које се крећу од 5 хиљада, па чак до 2 милиона динара.

Аутор текста Ивона Живковић РТВ МЕЛОС