ОЧУВАТИ ПРИРОДУ И БИТИ ЕНЕРГЕТСКИ ОДГОВОРАН

Крљево – Округли сто у регионалној привредној комори Краљево.

Представници Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево учествовали су на округлом столу под називом „Климатске промене, обновљиви извори енергије, енергетска ефикасност и локални развој“, који је у оквиру пројекта „Чувај природу – буди енергетски одговоран“, одржан у просторијама Регионалне привредне коморе Краљево.

На скупу је било речи о досадашњим активностима на изради Стратегије и Акционог плана климатских промена у Србији, а Драгана Радуловић, саветница у Министарству пољопривреде и заштите животне средине“, упознала је учеснике о томе шта нас очекује и какве су нам обавезе како на локалном, тако и на републичком нивоу када је у питању израда тако важних докумената. Наглашено је да ће у предстојећем периоду од изузетног значаја бити активна улога локалних самоуправа, научних институција, јавних предузећа и установа, као и организација цивилног друштва.

Такође, истакнуто је да је у Краљеву до сада покренуто доста ствари везаних за побољшање енергетске ефикасности јавних објеката, пре свега школа, али да је сем тог почетног корака, мало тога реализовано до сада.