ПРИЈЕМ ЗА УПРАВНИКЕ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА

У „ГРАДСКОМ СТАМБЕНОМ“ УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА УПРАВНИКЕ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА У СИСТЕМУ ОДРЖАВАВАЊА
Јавно предузеће „Градско стамбено“ Краљево до сада је закључило уговоре о пружању услуга са 40 стамбених заједница. Од самог почетка ово јавно предузеће се интензивно укључило у реализацију новог закона о становању и спремно дочекало формирање стамбених заједница и избор управника зграда и увек било на располагању за пружање потребних информација али и за излазак на терен.


На иницијативу „Градског стабеног“ је организовано дружење са управницима зграда којe су у систему одржавања.
„Није нама први пут да се срећемо са нашим управницима. Ми наше управнике одлично познајемо у свакодневној сарадњи са њима, али се они први пут срећу међусобно и то и јесте наша идеја, да се они упознају, да сарађују, да размењују утиске и проблеме и начине за решавање, у оним пословима који они раде“, рекла је Драгана Бикић, директорка Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево и додала „Ја мислим да је само питање тренутка када ће регистровани управници стамбених заједница, који нису у нашем систему одржавања, схватити да је ово мучан, одговоран и тежак посао за једног појединца. Нарочито што су то појединци који и волонтирају, тако да ће схватити да им је најбољи партнер у пословима који је пред њима Јавно предузеће „Градско стамбено“ Краљево и питање је тренутка када ће се један по један укључивати у наш систем“.Позиву „Градског стамбеног“ за дружење и размену искустава, одазвао се велики број управника зграда.
„Ми смо се прикључили у јуну прошле године. То смо озбиљно схватили. Много је лакше када ја знам да некога имам иза себе. Имали смо радове на крову, обавили су коректно и није било скупо“, каже Миомирка Стоимировић, управница Стамбене заједнице у Хајдук Вељковој улици.


„За сада је све још у повоју. Закони јесу донети али се још не примењују, а и ми станари смо још увек недисциплиновани“ каже управница Гордана Лукић.
Тешко је изаћи са станарима који су дужници. Компликовано је прикупити новац за неку интервенцију кажу управници.
„До сада смо се бавили више администрацијом, а сада очекујем да одржавамо зграду на бољи начин“, сматра управник Мишо Руменић.

„Ово је требало и раније организовати, због размене искуства и међусобног упознавања“, сматра Ранко Милошевић, управник стамбене заједнице.

Није једноставно и потребно је време да се станари и управници зграда навикну на неки нови однос према потребама и проблемима које треба решити у згради. Краткотрајна искуства управника стамбених заједница говоре да је уз помоћ „Градског стамбеног“ Краљево одржавање стамбених заједница лакше, брже, квалитетније и јефтиније.аутор Марина Ћировић, извор РТВ МЕЛОС