ПРВИ ПРИМЕР ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА У КРАЉЕВУ

Средња уметничка школа у Краљеву је путем ученичког конкурса израдила Идејно решење заштитног знака – ЛОГО за Јавно предузеће „Градско стамбено“ Краљево, чиме је на изузетно успешан начин реализована идеја о сарадњи и постављен први пример врсте дуалног образовања у Краљеву.

На поменутом конкурсу учествовали су ученици 4. године одсека за графички дизајн, а комисија оформљена у Јавном предузећу „Градско стамбено“ Краљево је од укупно осам приспелих радова, на основу критеријума једноставности и препознатљивости форме, изабрала три првонаграђена решења.

Прву награду добила је Слађана Љубић, чији је рад изабран за званични лого предузећа, другу награду добила је Невена Петровић, а трећу Александра Бачевић. Уз признања, ученици су добили и награде у виду стручне литературе, а то је прави пример друштвено одговорног пословања и тога како се у праву сврху може утрошити новац.

– Мислим да је ово добар пример како можемо дати шансу младим и креативним људима да се кроз практичан рад, још у фази раног образовања, опробају у својим будућим професијама. Креативност, идеје и озбиљност у раду ученика Уметничке школе су оставили утисак на комисију, а посебно порука коју су кроз своје радове послали о Јавном предузећу „Градско стамбено“ Краљево. То је да ово предузеће виде као једно модерно и  стабилно преузеће које улива сигурност и поверење својим корисницима. Управо је то поруку коју менаџмент овог предузећа својим радом и жели да пошаље, а наша сарадња са Уметничком школом може бити позив осталим предузећима да следе тај пример – изјавила је Драгана Бикић, директор Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево.

umetnica2umetnica3umetnica4umetnica21