У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ПОЧЕЛА ОБУКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ УПРАВНИКЕ

У Регионалној привредној комори почела едукација за професионалне управнике стамбених заједница.

За прву групу од 30 кандидата за професионалне управнике, данас су у ПКС – Регионалној привредној комори за Моравички и Рашки управни округ, почела предавања из тема за које ће након едукације, коју изводе професионалци из разних области, полагати испит. Полазници који буду успешно положили испит тек тада ће добити лиценцу.

Полазници са територија града Краљева и Чачка су имали прилику да се упознају са изазовима и предностима нове професије.
Предавачи су: Драгана Бикић, Милица Остраћанин, Наташа Костић, Жељко Косовац, Александар Аврамовић, Саша Маринковић, Владимир Мандић, др Миљан Марашевић, Горан Бошковић и Марија Швигир.
Теме које су полазници прошли првог дана су: правни оквир у вези са коришћењем, управљањем и одржавањем зграда, административни и финансијски аспекти управљања зградом, карактеристике зграде, одржавање и безбедносне процедуре, као и комуникације.
Професионални управници ће након добијених лиценци моћи да организују управљање у оквиру привредних друштава или предузетничких радњи, које у оквиру свог пословања региструју ову делатност.

Професионални управници са лиценцом, управљаће са зградама у којима станари нису изабрали управника из својих редова који није у обавези да има лиценцу јер је управник волонтер.

Јавно предузеће „Градско стамбено“ Краљево узело је учешће у програму едукације будућих професионалних управника зграда заједно са представницима осталих институција са теријеторије Краљева и Чачка.

Edukacija za profesionalne upravnike 2
Како Краљево Онлине незванично сазнаје стамбеним заједницама које до 1. јануара 2018. не буду имале управника волонтера, професионалног управника ће доделити јединица локалне самоуправе.

Edukacija za profesionalne upravnike 3