У УЖИЦУ ОРГАНИЗОВАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗАКОНА О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА

Стална конференција градова и општина у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је 31.05.2017. године у Ужицу организовала регионалну презентацију Закона о становању и одржавању зграда.

Представници Јавног предузећа “Градско стамбено”, Краљево, су присуствовали овој презентацији ради ближег упознавања са обавезама локалне самоуправе на ову тему.

Предавачи су били: Александра Дамњановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре; Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина; Јованка Атанацковић, помоћник Министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Циљ организовања презентације је представљање нових законских решења у области становања, са посебним освртом на улогу локалне самоуправе у спровођењу Закона, као и организовање саветовања за грађане у домену енергетске ефикасности.

На презентацији је представљен систем за регистрацију стамбених заједница, упутство за регистраторе стамбених заједница у општинама и градовима, као и модели Одлука локалних самоуправа – Одлука у кућном реду. СКГО је на презентацији представила моделе локалних аката у циљу подршке члановима у примени овог прописа.

uzice prezentacija zakona1